Eupen gaat Duitse toer op in voorbereiding: drie oosterburen als tegenstanders

Eupen gaat Duitse toer op in voorbereiding: drie oosterburen als tegenstanders

22-06-2022 11:15

Het voorbereidingsprogramma van de verschillende clubs uit de Jupiler Pro League krijgt stilaan haar definitieve vorm en dat is voor KAS Eupen niet anders. Via haar website hebben De Panda's drie oefenduels gedeeld voor de komende weken.

Opvallend: tot drie keer toe spart Eupen tegen een Duitse tegenstander. Beginnen doet het op zondag 26 juli, wanneer het de beloften van 1FC. Köln in de ogen kijkt. Zes dagen later staat het galaduel op het programma. In de eigen Kehrweg neemt Eupen het dan op tegen Alemannia Aachen. Dat is misschien niet meteen de grootste naam uit het Duitse voetbal, maar aangezien Aken op een boogscheut van de Oostkantons ligt, kan je het wel als een derby omschrijven.

De supporters zullen overigens toegelaten zijn bij dat duel. Vanaf volgende maandag kunnen zijn hun tickets aanschaffen. Bovendien zal die zaterdag ook dienst doen als voorstelling van de nieuwe spelerskern. Tot slot treft Eupen op zaterdag 9 juli nog een derde tegenstander uit ons oostelijke buurland: 1FC. Kaiserslautern. Die traditieclub slaagde er vorig seizoen in om promotie af te dwingen naar de 2. Bundesliga.