Lukaku schonk zelf water bij zijn wijn: 'Dertig procent minder salaris bij Inter'

Lukaku schonk zelf water bij zijn wijn: 'Dertig procent minder salaris bij Inter'

22-06-2022 10:45
9

Romelu Lukaku keert terug naar zijn geliefde Milaan. Officieel hebben Chelsea FC en Internazionale daar nog niet over gecommuniceerd, maar binnenskamers is alles al geregeld. De Rode Duivel doet zelf ook een behoorlijke inspanning om de overstap te bewerkstelligen.

Volgens Sky Sports heeft Lukaku er immers mee ingestemd om stevig in te boeten op het vlak van zijn loonbriefje. In Londen verdiende hij naar verluidt tien miljoen pond netto, wat neerkomt op zo'n 11,6 miljoen euro. Bij Inter zal dat bedrag met 30 procent naar dalen, goed voor iets meer dan acht miljoen per jaar. Daar kan je natuurlijk ook al eens mee uit eten gaan.

Uiteraard zijn dat nog steeds enorme bedragen, maar het toont wel aan hoezeer Lukaku terug wilde keren bij Inter. In het seizoen 2020-2021 speelde onze landgenoot er dan ook alles kapot. Dankzij zijn vele doelpunten en assists veroverden I Nerazzurri voor het eerste in ruim een decennium nog eens de Scudetto. Door financiële moeilijkheden verkocht Inter Lukaku nadien voor een smak geld aan Chelsea, maar die gedroomde terugkeer door de grote poort op Stamford Bridge draaide uiteindelijk uit op een nachtmerrie.