Clubicoon Barnes kijkt uit naar de samenwerking met Kompany: Een frisse start

Clubicoon Barnes kijkt uit naar de samenwerking met Kompany: "Een frisse start"

21-06-2022 23:42
1

Afgelopen maandag is Vincent Kompany begonnen aan zijn tweede avontuur als hoofdtrainer. Bij Burnley FC moet hij er meteen stevig invliegen, want de ambitie van de club is om zo snel mogelijk terug te keren naar de Premier League. Meubelstuk Ashley Barnes staat alvast te trappelen om met Kompany aan de slag te gaan.

Aan het einde van het voorbije seizoen luidden de degradatieklokken in Burnley, waardoor de club voor het eerst in zes jaar weer gedoemd was tot Championship-voetbal. Daar wil het bestuur echter niet te lang actief blijven. Het roer werd dan ook radicaal omgegooid: weg met de typische, nostalgische maar ouderwetse, Britse stijl en welkom aan het voetbal uit de 21e eeuw! Met Kompany denken The Clarets de ideale leidsman gevonden te hebben om die metamorfose succesvol te voltrekken.

De 32-jarige Barnes ziet het volledig zitten. De aanvaller begint al aan zijn tiende jaar bij Burnley en ademt met andere woorden het DNA van de club. "Het wordt een frisse start voor iedereen hier, met nieuwe ideeën en nieuwe spelers", voorspelt hij op de website van Burnley. "We zijn nog met enkelen die hier al een hele tijd rondlopen. Maar nu kijken we uit naar vers bloed. We gaan samen bouwen om als ploeg te vechten voor promotie en een terugkeer naar de Premier League."

Bij Burnley is men dus niet te beroerd om de ambities luidop uit te spreken. "Het zal een zware voorbereiding worden, maar dat kan je op voorhand verwachten. Je moet gewoon samen door de moeilijke momenten heen als team en klaar zijn voor de seizoensstart, die er snel aan komt. Het doet goed om weer met de lads samen te zitten en de nieuwe manager te ontmoeten. Best opwindend!", besluit Barnes.