Dortmund hoopt dure Hazard te slijten: 'Premier League lonkt voor Rode Duivel'

Dortmund hoopt dure Hazard te slijten: 'Premier League lonkt voor Rode Duivel'

21-06-2022 22:37
5

Het heeft er alle schijn van dat Thorgan Hazard deze zomer nieuwe lucht zal opsnuiven. Na drie seizoenen bij Borussia Dortmund zijn beide partijen wat op elkaar uitgekeken. Met Newcastle United is er nu een aantrekkelijke overnemer aan de horizon verschenen.

Het Duitse Bild weet dat Dortmund een vertrek van Hazard niet zal proberen tegen te houden. Wel integendeel, het bestuur mikt eigenlijk op een verkoop van de Rode Duivel, aangezien hij één van de absolute grootverdieners is binnen de spelersgroep met een jaarsalaris van zo'n zeven miljoen euro. Aangezien zijn contract nog doorloopt tot de zomer van 2024, kan BVB zomaar eventjes veertien miljoen besparen door hem van de hand te doen.

Daar komt bovenop dat de 29-jarige Hazard zich na een erg veelbelovend debuutjaar bij Dortmund nooit echt heeft kunnen doorzetten, mede door blessureleed. Het klinkt Newcastle blijkbaar als muziek in de oren. Sinds de overname vanuit Saoedi-Arabië groeit het geld tot aan de hemel in de Noord-Engelse industriestad. Voor Hazard zou het naar verluidt graag de portemonnee willen trekken. Dortmund doet niet moeilijk en verlangt 'slechts' veertien miljoen euro. Dat lijkt niet meer dan wisselgeld voor Newcastle.

Opvallend: afgelopen wintermercato werden The Magpies nog nadrukkelijk in verband gebracht met ... oudere broer Eden Hazard. Die zat (en zit eigenlijk nog steeds) op een zijspoor bij Real Madrid. Uiteindelijk bleek het toen slechts om geruchten te gaan. De oudste Hazard kondigde alvast zelf aan dat hij deze zomer bij Real zal blijven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie