Monaco besteedt deel van Tchouaméni-som: 'Clement krijgt Minamino erbij'

Monaco besteedt deel van Tchouaméni-som: 'Clement krijgt Minamino erbij'

21-06-2022 22:04 Laatste update: 22:29

Philippe Clement zal het komend seizoen zonder raspaardje Aurélien Tchouaméni moeten stellen, maar zijn bazen bij AS Monaco doen er alles aan om dat leed te verzachten. Takumi Minamino moet dienst doen als een eerste pleister op de wonde. De Japanner komt naar alle waarschijnlijkheid over van Liverpool FC.

Volgens een heleboel Franse bronnen heeft Monaco een doorbraak geforceerd in de onderhandelingen met The Reds, die momenteen nog eigenaar zijn van Minamino. Niet voor lang meer, want de vinnige vleugelaanvaller wordt snel verwacht om zijn medische proeven af te leggen in het Prinsdom. Er zou een bedrag van zo'n vijftien miljoen euro gemoeid zijn met de overgang.

Zo komt er na tweeënhalf jaar een einde aan de periode van Minamino op Anfield Road. In januari 2020 streek hij er neer na een resem knappe prestaties in het shirt van RB Salzburg. Jürgen Klopp gebruikte de Japanner echter voornamelijk als invaller, waardoor hij niet verder geraakte dan vijf Premier-League-basisplaatsen. Tussendoor werd de 27-jarige Minamino ook al eens uitgeleend aan Southampton FC.

Nu volgt dus een definitieve overstap naar Monaco, waar Clement sinds vorige winter de plak zwaait. Onlangs moest onze landgenoot nog afstand doen van Tchouaméni, het goudhaantje dat voor een slordige honderd miljoen naar Real Madrid is verkast. Met dat appeltje voor de dorst valt dus wel wat kwaliteit in huis te halen.