OFFICIEEL: Götze verlaat PSV en keert terug naar Duitsland

OFFICIEEL: Götze verlaat PSV en keert terug naar Duitsland

21-06-2022 17:49 Laatste update: 18:19
5

Mario Götze is officieel vertrokken bij PSV. De Nederlandse club verkoopt de dertigjarige Duitser twee jaar na zijn verrassende komst aan Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt.

De deal zat er al even aan te komen: Götze stond open voor een nieuwe impuls en leek Roger Schmidt te volgen naar Benfica, maar de keuze is op Eintracht Frankfurt gevallen. De transferclausule - naar verluidt vier miljoen euro - was geen probleem voor de Europa League-winnaar.

Götze speelde 47 competitiewedstrijden voor PSV en was goed voor negen goals en tien assists. De Eindhovenaren hebben onder meer Club Brugge- en Antwerp-targt Quinten Timber (FC Utrecht) en Vinícius Souza (City Football Group, vorig seizoen bij KV Mechelen) op het oog als vervanger.

Götze had een doorlopend contract in Eindhoven, maar hij stond open voor een nieuw avontuur. Met zijn transfer naar Eintracht Frankfurt keert de oud-speler van Borussia Dortmund en Bayern München niet alleen terug in de Bundesliga, maar kan hij komend seizoen ook zijn opwachting maken in de Champions League. Het was een duidelijke ambitie van de spelmaker om nog eens in het miljardenbal te spelen.

In Frankfurt heeft Götze een contract voor drie jaar getekend. Hij neemt afscheid van PSV met een KNVB Beker en een Johan Cruijff Schaal.