'Ajax-Dortmund-transfer in stroomversnelling: akkoord voor 35 miljoen euro'

'Ajax-Dortmund-transfer in stroomversnelling: akkoord voor 35 miljoen euro'

21-06-2022 14:44 Laatste update: 15:15
0

Eredivisie-topscorer Sébastien Haller gaat Ajax verruilen voor Borussia Dortmund. Beide clubs zijn tot een akkoord gekomen en de Ivoriaanse international zal deze week nog medisch gekeurd worden.

Dat melden De Telegraaf en de Duitse tak van Sky Sports. Haller moet 35 miljoen euro inclusief bonussen kosten. Dortmund opende met 33 miljoen, Ajax zette in op veertig miljoen, maar beide clubs hebben dus een compromis bereikt. Als de keuring geen problemen oplevert, kan Haller voor vijf seizoenen tekenen in Dortmund, waar hij Erling Braut Haaland moet opvolgen.

Haller kwam in januari 2021 voor 22,5 miljoen euro over van West Ham United en werd herenigd met Erik ten Hag. De twee werkten al samen bij FC Utrecht, dat nu een deel van de transfersom krijgt. Sinsdsdien kwam Haller tot 47 treffers in Eredivisie-, KNVB Beker- en Champions League-verband, maar Ajax heeft alsnog besloten om de tweede winnaar van de Willy van der Kuijlen-trofee - na Giorgos Giakoumakis - te verkopen. De technische beleidsbepalers 'denken betere alternatieven te kunnen vinden', schrijft De Telegraaf.

Ajax is namelijk al langere tijd bezig met Brian Brobbey, die vorig seizoen al gehuurd werd van RB Leipzig. Ook de komst van Steven Bergwijn is een stuk realistischer geworden. De Oranje-international van Tottenham Hotspur moet circa dertig miljoen euro kosten, maar Ajax lijkt bereid om dat risico te nemen, omdat Bergwijn tijdens het WK en in de Champions League zijn marktwaarde op kan vijzelen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie