'PSG trekt 10 miljoen uit voor trainer, nog eens 15 miljoen voor exit Pochettino'

'PSG trekt 10 miljoen uit voor trainer, nog eens 15 miljoen voor exit Pochettino'

21-06-2022 08:06
0

Christophe Galtier zal de opvolger van Mauricio Pochettino worden bij Paris Saint-Germain. De landskampioen van Frankrijk is volgens L'Équipe dichtbij een akkoord met OGC Nice, de huidige werkgever van de 55-jarige trainer.

Galtier werd in 2021 verrassend landskampioen met Lille OSC, vertrok vervolgens naar Nice en staat dus op het punt om de Côte d'Azur al weer te verlaten. Zijn contract loopt nog twee jaar door, maar PSG zal de verbintenis voor tien miljoen euro afkopen. De titelhouder begint op 4 juli met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar zal ruim voor die tijd een nieuwe trainer hebben.

Ondertussen lopen de gesprekken met Pochettino over contractontbinding: L'Équipe verwacht voor het einde van het weekend al een doorbraak. Het opzijzetten van de Argentijn en diens assistenten moet nog eens vijftien miljoen euro kosten. Pochettino stapte begin 2021 in en hielp PSG in de voorbije anderhalf jaar aan een landstitel, een beker en een Super Cup, maar het gedroomde Champions League-succes is uitgebleven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie