Twijfels over naderende Ajax-exit Haller: En als dat zo is: wat kost zo'n spits?

Twijfels over naderende Ajax-exit Haller: "En als dat zo is: wat kost zo'n spits?"

21 juni - 07:36
1

Eredivisie-topscorer Sébastien Haller is dichtbij een toptransfer naar Borussia Dortmund, mits BVB eruit kan komen met Ajax. John van Loen adviseert de international van Ivoorkust echter om in Amsterdam te blijven.

Haller scoorde vorig seizoen 34 keer in clubverband en ligt nog tot medio 2025 vast. Borussia Dortmund heeft 33 miljoen euro voor hem over, Ajax vraagt veertig miljoen, maar naar verwachting zullen beide clubs wel tot een akkoord komen, meldde De Telegraaf maandag. "Toch zou ik Haller nóóit verkopen", laat voormalig Ajax-spits Van Loen echter weten aan diezelfde krant. "Geven andere spitsen Ajax ook de garantie dat ze er tussen de vijftien en twintig inschieten? En als dat zo is: wat kost zo'n spits? Dat in Amsterdam de twijfel over Sébastien blijft bestaan, snap ik niet zo."

Ajax is bezig met collega-spits Brian Brobbey en Haller is degene die plaats moet maken. "Een andere reden om te vertrekken kan ik niet bedenken. Voor het geld hoeft hij het in elk geval niet meer te doen. Bij zijn vorige clubs heeft hij genoeg verdiend."

De winnaar van de Willy van der Kuijlen-trofee kan wel in een topcompetitie aan de slag, maar Van Loen vraagt zich af of dat zo'n goed idee is. "Ik zou liever aan de lopende band scoren in de Eredivisie dan moeizaam in de Bundesliga." In Nederland is het namelijk prijsschieten, vindt hij. "Haller scoorde afgelopen seizoen 21 keer in de Eredivisie, maar had nog tien doelpunten kunnen maken als hij niet zo gemakzuchtig was geweest."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie