'Man Utd wil Dortmund voor zijn en spot gewilde linksback in de Bundesliga'

'Man Utd wil Dortmund voor zijn en spot gewilde linksback in de Bundesliga'

21-06-2022 07:20

Manchester United heeft 1899 Hoffenheim-linksback David Raum in het vizier. De 24-jarige vleugelverdediger heeft een sterk seizoen in de Bundesliga achter de rug en staat er goed op bij de Europese top.

Volgens de Duitse tak van Sky Sports heeft United de gesprekken met Hoffenheim al geopend. In de Bundesliga noteerde Raum het voorbije seizoen liefst dertien assists, terwijl hij ook driemaal trefzeker was. Borussia Dortmund is ook in de race voor de Duits international, maar krijgt te maken met concurrentie uit Manchester. Raum beschikt bij Hoffenheim nog tot een contract tot de zomer van 2026 en moet naar schatting tussen de dertig en 35 miljoen euro kosten.

The Mancunians beschikken met Luke Shaw en Alex Telles al over twee linksbacks, terwijl ook de naam van Tyrell Malacia gevallen is op Old Trafford. Voor de Oranje-international is Olympique Lyon echter het meest concreet, al zitten Feyenoord en L'OL ver uit elkaar wat betreft de transfersom. Erik ten Hag wacht in Engeland nog op zijn eerste aankoop. De club heeft met Frenkie de Jong, Christian Eriksen, Jurriën Timber en Lisandro Martínez meerdere potentiële versterkingen op het oog, maar slaagde er nog niet in een nieuwe speler vast te leggen.