OFFICIEEL: Neres wordt ploegmaat van Vertonghen bij Benfica

OFFICIEEL: Neres wordt ploegmaat van Vertonghen bij Benfica

20-06-2022 22:00

David Neres is officieel een speler van Benfica. De Braziliaan tekent tot de zomer van 2027 bij O Glorioso, waar hij ploegmaat wordt van Jan Vertonghen. 

Het is niet duidelijk welk bedrag Benfica voor Neres, die overkomt van Shakhtar Donetsk, heeft moeten betalen. Onlangs meldde het Portugese medium O Jogo al dat de transfer met financieel gunstige omstandigheden gepaard gaat voor Benfica. Door de oorlog in Oekraïne heeft Neres geen enkele wedstrijd voor Shakhtar gespeeld na zijn vertrek bij Ajax afgelopen winter.

Juventus was ook in de race voor de Braziliaanse buitenspeler, maar Benfica trekt aan het langste eind. Neres is na Alexander Bah (Slavia Praag), Petar Musa (Boavista) en Mihailo Ristic (Montpellier) de vierde aanwinst voor de nieuwe trainer Roger Schmidt in Portugal. De Duitse trainer had ook Mario Götze op zijn wensenlijstje staan, maar de spelmaker heeft zijn keuze laten vallen op Eintracht Frankfurt.

De transfer van Neres is voor Ajax een financiële meevaller. De Amsterdammers bedongen een klein doorverkooppercentage bij Shakhtar en incasseren een paar ton.