Bij Anderlecht is Mazzu-time begonnen, Burnley start met Boss Kompany

Bij Anderlecht is Mazzu-time begonnen, Burnley start met Boss Kompany

20-06-2022 20:03
8

Op maandag 20 juni begon zowel in Brussel als in Burnley een nieuw tijdperk. Bij RSC Anderlecht beleefde Felice Mazzu zijn eerste werkdag als trainer van paars-wit. In Engeland begon zijn voorganger Vincent Kompany aan zijn jon als T1 van Burnley FC.

Anderlecht wisselde van trainer. Nieuwkomer Mazzu verscheen maandag al om 7 uur op de club, weet Het Laatste Nieuws. De van Union overgekomen trainer zal bij Anderlecht de steun krijgen van Guillaume Gillet. Normaal zou Gillet als speler de beloften van Anderlecht gaan helpen met zijn ervaring, maar nu is er beslist dat hij meteen als rechterhand van Mazzu zal gaan fungeren bij de A-ploeg. Gillet wordt T3. Samba Diawara - overgekoemen van Charleroi - wordt de nieuwe T2 bij Anderlecht. 

Op de eerste training van Anderlecht waren nog niet alle spelers present. Wel van de partij was Michiel Vlap. Hij keert terug na een verhuurperiode aan het Nederlandse FC Twente. Anderlecht stelde maandag ook een eerste grote aankoop voor. Ishaq Abdulrazak kwam over van het Zweedse IFK Norrköping. 

Ondertussen is ook Vincent Kompany aan zijn nieuwe baan begonnen. Bij Burnley stond Kompany maandag ook voor het eerst voor een nieuwe groep. De komende weken moet de ex-trainer van Anderlecht Burnley klaarstomen voor een seizoen in de EFL Championship. Kompany zijn opdracht is om Burnley een jaar na de degradatie uit de Premier League terug naar het hoogste niveau in Engeland te brengen.