Mundo Deportivo claimt duizelingwekkend Barcelona-salaris Frenkie de Jong

Mundo Deportivo claimt duizelingwekkend Barcelona-salaris Frenkie de Jong

20-06-2022 17:02 Laatste update: 17:04
1

Als Frenkie de Jong speler van FC Barcelona blijft, strijkt hij volgend seizoen een jaarsalaris van negentien miljoen euro bruto op. Dat beweert Mundo Deportivo.

In Camp Nou houdt men vol dat Barça niet genoodzaakt is om deze zomer spelers te verkopen, maar het mogelijke vertrek van De Jong naar Manchester United zou in economisch opzicht erg welkom zijn. Niet alleen kan de Oranje-international een transfersom van 80 à 100 miljoen euro opleveren, ook drukt hij met zijn salaris zwaar op de begroting. Volgens Mundo Deportivo gaat De Jong volgend seizoen zo'n negentien miljoen euro bruto verdienen.

De Jong ligt nog vier jaar vast en strijkt volgens de afspraak elk seizoen een hoger salaris op. Als hij naar Manchester United vertrekt, is Barcelona daar in één klap van verlost en kan de Spaanse grootmacht de komst van Andreas Christensen (Chelsea) en Franck Kessié (AC Milan) afronden. Ook staan Robert Lewandowski (Bayern München), Bernardo Silva (Manchester City) en Jules Koundé (Sevilla) nog altijd hoog op de verlanglijst. Barça-trainer Xavi wil graag door met De Jong, maar begrijpt tegelijkertijd de financiële problemen in Camp Nou.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Frenkie de Jong (@frenkiedejong)