'Nieuwe bestemming van Götze zo goed als zeker: PSV'er op grote lijnen akkoord'

'Nieuwe bestemming van Götze zo goed als zeker: PSV'er op grote lijnen akkoord'

20 juni - 09:26
0

De volgende bestemming van Mario Götze lijkt bekend te zijn. Eintracht Frankfurt heeft op grote lijnen een akkoord bereikt met de middenvelder van PSV, waardoor het de afkoopclausule kan activeren. De raad van commissarissen van Eintracht komt maandag bijeen om groen licht te geven.

Dat meldt het Duitse Sport1 zondagavond. Benfica leek lange tijd de nieuwe club van Götze te worden, maar de Portugezen hadden moeite om te voldoen aan de salariseisen van de international. Daar had Eintracht een stuk minder last van, waardoor Götze zo goed als zeker terug zal keren in de Bundesliga. Inter Miami probeerde de creatieveling ook nog aan te trekken.

De Europa League-winnaar moet nu nog de afkoopclausule in het PSV-contract van Götze lichten. Naar verluidt zullen de Eindhovenaren zo'n vier miljoen euro ontvangen voor de aanvallende middenvelder die transfervrij werd aangetrokken.

Naar verluidt is trainer Markus Krösche van plan om Götze een grote rol in zijn elftal te geven. Bij PSV was hij ook zeker van zijn plek, maar toch waren de schijnwerpers niet altijd op Götze gericht. Toenmalig trainer Roger Schmidt had wel een belangrijke, maar iets onopvallendere rol voor hem.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie