WK-kaarten ook niet in trek in NL: 'Te weinig animo, moesten reizen weghalen'

WK-kaarten ook niet in trek in NL: 'Te weinig animo, moesten reizen weghalen'

20-06-2022 08:28
3

Kaarten voor wedstrijden op het WK in Qatar zijn nog niet echt in trek. Niet bij het Belgische publiek, maar ook niet bij onze noorderburen. Zo zijn er in Nederland per wedstrijd slechts drieduizend aanvragen gedaan voor tickets die toegang geven tot de pouleduels van Oranje.

In 2014 zaten er nog vijfduizend Oranje-fans op de tribune bij de WK-wedstrijd tegen Spanje. Ook in andere landen zijn de kaarten minder populair dan voorheen. De officiële reispartner van de KNVB, Zoover, haalde alleen de vierdaagse reis voor het duel met Senegal niet uit zijn aanbod. "Voor de andere reizen bleek weinig animo, dus dan moet je ze uit het pakket halen", zegt directeur Hans Pluimers in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De slechte organisatie rondom hotels tijdens het WK lijkt één van de grootste redenen voor de lagere vraag. Kamers zijn erg schaars, waardoor fans de hoofdprijs moeten aftikken. Daarnaast kunnen supporters die in een hotel willen verblijven, alleen via de site van het organisatiecomité boeken. Een verblijf op een cruiseschip of in een woestijntent geldt nu als alternatief.