'Half Europa zit achter Trezeguet aan, Trabzonspor speelt het kortst op de bal'

'Half Europa zit achter Trezeguet aan, Trabzonspor speelt het kortst op de bal'

19-06-2022 22:40
1

Bij RSC Anderlecht slaagde hij er niet in om door te breken, maar op zijn 27e heeft Trezeguet stilaan een naam voor zichzelf bij elkaar gevoetbald. In de terugronde van het afgelopen seizoen deed hij dat bij Istanbul Basaksehir. Het zou zomaar kunnen dat zijn toekomst elders in Turkije ligt.

Trezeguet is nog steeds eigendom van Aston Villa, maar daar is hij overbodig geworden. In een half jaartje bij Basaksehir heeft de vleugelaanvaller zich alvast in de kijker gespeeld. In dertien basisplaatsen maakte hij zes competitiegoals. Mede dankzij zijn inbreng slaagde Basaksehir er net in om als vierde te eindigen en zo een Europees ticket veilig te stellen.

Trezeguet staat er dan ook goed op in Turkije. In die mate zelfs dat hij definitief naar dat land kan verhuizen, weliswaar naar een concurrent van Basaksehir. Kersvers kampioen Trabzonspor heeft de onderhandelingen immers geopend. Daarmee speelt het snel op de bal, want ook Besiktas, Fenerbahçe en Basaksehir zelf zagen zijn komst wel zitten. Daarnaast zouden ook verschillende clubs uit Engeland, Italië en Spanje op hem jagen.

Tussen 2015 en 2017 kwam Trezeguet uit in ons land. Als jonge snaak probeerde hij het bij Anderlecht, maar daar kon hij zich niet doorzetten, mede door de taalbarrière. In een uitleenbeurt aan Royal Excel Moeskroen kon hij af en toe wel vlagen van zijn klasse tonen. Uiteindelijk belandde de Egyptenaar in de Premier League. Tussen 2019 en 2021 deed hij best vaak mee bij Aston Villa.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie