“Mazzu’ doel is om zijn recept te importeren naar het Lotto Park en Anderlecht”

“Mazzu’ doel is om zijn recept te importeren naar het Lotto Park en Anderlecht”

18-06-2022 13:32
13

Een revolutie bij RSC Anderlecht. Na het vertrek van Vincent Kompany is er een nieuwe prins in het Lotto Park. De komst van Felice Mazzu zal de kaarten bij Anderlecht herschikken, vooral op tactisch niveau. 

La Derniere Heure neemt de opdracht van Mazzu onder de loep. Mazzu is niet van plan om de fouten te herhalen die hij tijdens zijn periode bij Genk heeft gemaakt. In Limburg leek hij te dansen naar de pijpen van zijn  voorgangers. De principes die hij overal al gehanteerd had, liet hij achterwege. Bij Anderlecht zal dit niet het geval zijn, De Felice Mazzu van 2022 is niet dezelfde als die van 2019. 

Te beginnen met zijn spelsysteem. Bij de Union slaagde hij erin zijn 3-5-2 formatie op te leggen.Een systeem dat zich perfect leent voor zijn transitievoetbal. Het verschilt niet zo heel erg van Kompany’s systeem. Het is een spel dat gebaseerd is op een sterke organisatie en meer spel zonder bal.

Spelen met drie verdedigers maakt geen deel uit van de Anderlecht-cultuur. Het is nooit gelukt onder Hein Vanhaezebrouck. “Toch gaat Mazzu’s doel zijn om het recept te importeren naar Lotto Park,” dat lezen we in DH Sport. Puristen zullen beweren dat Anderlecht, net als Ajax, nooit van zijn filosofie mag afwijken, Mazzu zal hun ongelijk moeten bewijzen.