Wie is Nilson Angulo? ‘Negen weetjes over toekomstige Anderlecht-parel’

Wie is Nilson Angulo? ‘Negen weetjes over toekomstige Anderlecht-parel’

17-06-2022 22:00 Laatste update: 22-06-2022 07:30
14

RSC Anderlecht heeft de transfer van Nilson Angulo aangekondigd. De 18-jarige Ecuadoraanse aanvaller moet het nieuwe goudhaantje worden van paars-wit. VoetbalPrimeur zocht enkele weetjes uit.

Belofte klaar voor het grote werk
Nilson Angulo komt over van LDU Quito en ondanks zijn jonge leeftijd brak hij daar al door in de eerste ploeg. In 21 wedstrijden scoorde hij dit jaar al zes keer en gaf hij vier assists. Naar verluidt legt Anderlecht zo’n twee miljoen euro op tafel. Zal paars-wit hem eerst in 1B stallen of meteen voor de leeuwen van Felice Mazzu gooien? De hoogte van de transferprijs doet het laatste vermoeden.

Revelatie van Ecuador
In 2021 werd Nilson Angulo als revelatie van het jaar verkozen in de Ecuadoraanse hoogste klasse na een sterk begin bij LDU Quito. Die vorm heeft hij aldus in 2022 verdergezet met zes doelpunten en vier assists in alle competities.

Technische bagage
Nilson Angulo is ook een speler met technisch vernuft en snelle voetjes. De Anderlecht-fans kunnen alvast overstapjes verwachten gevolgd door een versnelling. Vorige maand toonde de aanvaller die kwaliteiten nog met een prachtige goal tegen Delfin.

Tikkeltje egoïstisch, maar kneedbaar
Zoals eerder vermeld is Angulo een technische speler. Technische spelers kunnen soms egoïstisch zijn. Na een knappe actie wordt er meestal een schot geforceerd. Toch denkt men in Ecuador dat Felice Mazzu het jong talent nog kan kneden.

Polyvalente aanvaller
Angulo wordt gezien als een centrumaanvaller, maar de Ecuadoraan is door zijn kwaliteiten polyvalent. Zo staat hij bij LDU Quito vaak vlak achter de spitsen of op de flanken. Voor de Ecuadoraanse nationale ploeg kwam hij overigens in actie als rechterflankspeler, maar daar komen we zo op terug.

Een van de jongste internationals ooit
De toekomstige aanvaller van Anderlecht is één van de jongste Ecuadoraanse internationals ooit. Hij speelde op 28 oktober tegen Mexico 73 minuten en was toen 18 jaar, vier maanden en acht dagen. Daarmee komt hij in de top tien van jongste internationals op plek negen.

Marktwaarde kan nog flink stijgen
Met het oog op het komende WK in Qatar doet Anderlecht mogelijk een goede zaak. Als de 18-jarige aanvaller wordt geselecteerd voor Ecuador kan zijn marktwaarde flink stijgen. Ecuador zit in Groep A tegen Qatar, Senegal en Nederland. Heeft paars-wit een nieuw goudhaantje in handen?

18 jaar, maar fysiek sterk
Nilson Angulo is met zijn 18 jaar nog een 'jonkie', maar ondanks zijn jonge leeftijd is zijn fysieke préséance ook in orde. Met zijn 1m83 kan de aanvaller ook zijn mannetje staan. Anderlecht haalt dus ook niet enkel technische bagage in huis.

Eerste Ecuadoriaan bij Anderlecht
Als laatste weetje: Nilson Angulo wordt de eerste Ecuadoraanse speler in de geschiedenis van Anderlecht. Bij KRC Genk zit momenteel Angelo Preciado en Antwerp stelde vorige week nog Anthony Valencia voor. Bij Standard werd Rorys Aragon Espinoza twee keer kampioen en bij Beerschot liep recentelijk nog Moises Caicedo rond.