Jans moest 'wel even slikken' na Antwerp-coup: Hij is een echte vakman

Jans moest 'wel even slikken' na Antwerp-coup: "Hij is een echte vakman"

17-06-2022 22:11

FC Twente is vrijdag als eerste Nederlandse club begonnen aan de voorbereiding op het seizoen 2022/2023. Trainer Ron Jans doet dat echter zonder assistent Andries Ulderink, die plotseling vertrok naar Royal Antwerp FC.

Dat nieuws bracht het nodige teweeg in Enschede. Ulderink werkte samen met Jans en Ivar van Dinteren, maar bleek zich niet op zijn gemak te voelen. "Ik heb er vorig seizoen juist van genoten dat de technische staf heel verschillend was. Het begon steeds beter te lopen en daar speelde Andries ook een belangrijke rol in", reageert Jans tegenover TC/Tubantia. "Dat hij dan ineens vertrekt, was wel even slikken."

Voor Jans kwam de boodschap van Ulderink als een donderslag bij heldere hemel. "Ik wilde graag verder met hem ondanks de meningsverschillen. Ik vind hem namelijk een echte vakman. We hebben elkaar ook zeker niet de tent uitgevochten." Begrip heeft de ervaren hoofdtrainer echter wel. "Als Andries hier echt niet gelukkig was, dan is het natuurlijk een erg logische beslissing."

Jans bereidt zich met FC Twente voor op het nieuwe seizoen, waarin de Enschedeërs voor het eerst sinds 2014 Europa in gaan: op 18 juli weten ze wie de tegenstander in de derde Conference League-voorronde wordt. Przemyslaw Tyton (Ajax) en Mathias Kjølø (PSV) zijn de enige nieuwelingen tot dusver, Jesse Bosch en Joshua Brenet trainen ook nog mee, ondanks hun per 30 juni aflopende contracten: Bosch zal vertrekken, Brenet heeft een aanbieding in beraad. De clubloze Kamohelo Mokotjo traint ook mee en mag proberen een verbintenis in de wacht te slepen.