OFFICIEEL: Van de ene naar de andere Belg, TOP Oss stelt opvolger van Peeters voor

OFFICIEEL: Van de ene naar de andere Belg, TOP Oss stelt opvolger van Peeters voor

17-06-2022 17:30

TOP Oss heeft na een kleine maand zoeken een opvolger voor trainer Bob Peeters gevonden. De Nederlandse twweedeklasser kiest opnieuw voor een Belg. Kristof Aelbrecht neemt het stokje over in het Frans Heesen Stadion.

Peeters was de opvolger van boegbeeld Klaas Wels, die echter terug is gekeerd als technisch directeur. Wels besloot niet verder te gaan met Peeters en heeft vrijdag Aelbrecht gepresenteerd als opvolger. De oud-prof van onder meer Helmond Sport, MVV en FC Eindhoven komt over uit de PSV-opleiding en heeft voor twee seizoenen getekend in Oss.

Aelbrecht zal voor het eerst op eigen benen staan in het betaald voetbal. "Ik had meteen een goed gevoel bij TOP. Het is een kleine club die het moet hebben van hard werken en samenwerken. Zo ben ik ook", aldus de 41-jarige Leuvenaar, die attractief voetbal voor ogen heeft. "Voetbal is voor de mensen op de tribunes. Die moet je altijd willen vermaken, zéker in de Keuken Kampioen Divisie."

Aelbrecht heeft jarenlang rondgelopen op De Herdgang en was tussentijds ook assistent-trainer bij Fortuna Sittard. Hij haalde eind 2020 zijn hoogste trainersdiploma en kan daardoor aan de slag als eindverantwoordelijke in het betaald voetbal.