Kompany: Moeten meedogenloos zijn en allerhoogste ambiëren

Kompany: "Moeten meedogenloos zijn en allerhoogste ambiëren"

17-06-2022 11:44
2

Vincent Kompany is de nieuwe coach van Burnley FC. In zijn eerste interview doet hij zijn plannen uit de doeken. Kompany beseft dat de fans snel resultaten willen zien. 

"Ik heb een duidelijke visie, maar in voetbal wordt het moeilijk wanneer je het woord 'project' noemt", aldus Kompany bij Sporza. "Als je de eerste wedstrijd verliest, krijg je een klap in het gezicht en wordt er gezegd dat we resultaten op korte termijn nodig hebben. In plaats van grote aankondigingen te doen over waar we willen zijn, gaat het meer om het hebben van de discipline om in elkaar te geloven."

Kompany wil dan ook geen loze beloftes doen. "Ik hou er niet van om grote beloften en statements te maken zoals 'We zullen volgend seizoen opnieuw in de Premier League spelen'. Ik wil dat net elke dag tonen, we moeten meedogenloos zijn en het allerhoogste ambiëren. Ik wil een aanvallend team met veel beweging en een gezonde dosis agressie. Ik wil vooral een team waar fans in het weekend graag naar komen kijken", besluit hij.