'Arsenal trekt bijna honderd miljoen uit voor eerste twee toptransfers'

'Arsenal trekt bijna honderd miljoen uit voor eerste twee toptransfers'

16-06-2022 22:46
1

Arsenal is hard op weg om twee grote transfers af te sluiten. The Gunners hebben de beste papieren voor Gabriel Jesus, zo werd eerder op de dag duidelijk. Maar ook de Portugese spelmaker Fábio Vieira strijkt neer in het Emirates Stadium.

Dat melden diverse media, waaronder transferexpert Fabrizio Romano. Arsenal heeft een akkoord bereikt met zowel Vieira als zijn club FC Porto. De 22-jarige aanvallende middenvelder had nog een contract tot medio 2025. De Premier League-topclub tast daarom flink in de buidel en moet een transfersom van zo'n 35 miljoen plus vijf miljoen aan bonussen ophoesten.

Vieira staat te boek als een groot talent in Portugal, hoewel hij bij FC Porto nog niet altijd verzekerd was van een basisplaats. Hij speelde dit seizoen 27 competitieduels, waarvan vijftien als basisspeler. Daarin was de creatieveling, die ook uitkomt voor Jong Portugal, goed voor zes goals en veertien assists.

Arsenal zit sowieso niet stil op de transfermarkt. Ook Gabriel Jesus speelt komend seizoen vermoedelijk voor de ploeg van manager Mikel Arteta. De 25-jarige Braziliaanse aanvaller moet voor zo'n zestig miljoen euro overkomen van Manchester City.

De Londenaren presenteerden maandag al de Braziliaanse jeugdinternational Marquinhos. De negentienjarige buitenspeler, die overkwam van São Paulo, is echter vooral met het oog op de toekomst gehaald.