The Athletic onthult gesprek Pogba en Raiola: Man United bluft

The Athletic onthult gesprek Pogba en Raiola: "Man United bluft"

16-06-2022 11:54 Laatste update: 11:59
4

De breuk tussen Paul Pogba en Manchester United was al lange tijd in de maak. Dat blijkt uit The Pogmentary, een documentaire over de Franse ster die binnenkort uitkomt bij Amazon Prime. Pogba en zaakwaarnemer Mino Raiola wilden meer geld zien.

In één scène komt de vertroebelde relatie tussen Manchester United en de inmiddels transfervrij vertrokken Pogba het beste tot uiting. De Fransman rijdt in juli 2021 door Miami als hij wordt gebeld door Raiola. "Paul, je bevindt je in een heel bijzondere situatie. Je hebt geen idee. Je hebt geen idee", zegt de zaakwaarnemer, die onlangs overleed, volgens The Athletic.

Man United blijkt op dat moment net een tweede voorstel te hebben gedaan. "Ze willen absoluut dat je blijft", aldus Raiola. "Voor mij weerspiegelt het aanbod dat niet. Ik zal ze duidelijk maken dat als écht willen dat je blijft en een project om je heen willen bouwen, ze anders moeten handelen en het geld op tafel moeten leggen."

"Ze bluffen", zegt Pogba vervolgens. "Hoe kun je tegen een speler zeggen dat je hem absoluut wilt behouden en hem vervolgens niks bieden. Dat heb ik nog nooit gezien."

Manchester United heeft Pogba twee keer een aanbieding gedaan. De Fransman kon meer gaan verdienen dan zijn huidige weeksalaris van een slordige 330 duizend euro. Toch zegt Raiola dat de Engelse grootmacht hem 'niets' biedt.

Pogba besloot uiteindelijk zijn contract niet te verlengen en is nu op weg naar Juventus. "Ik wil Manchester United laten zien dat ze een fout hebben gemaakt door zo lang te wachten met het contract. En ik wil andere clubs laten zien dat Manchester een fout heeft gemaakt door mij geen contract aan te bieden."