Lang over discussies met Van Gaal: Ik ging de bal ophalen bij de keeper, haha

Lang over discussies met Van Gaal: "Ik ging de bal ophalen bij de keeper, haha"

15-06-2022 09:01
1

Noa Lang heeft bij het Nederlands elftal indruk gemaakt. De aanvaller van – nu nog – Club Brugge heeft op de trainingen wel het nodige te stellen gehad met bondscoach Louis van Gaal, laat hij na afloop van Nederland-Wales glimlachend weten aan ESPN.

Lang maakte dinsdagavond in De Kuip zijn eerste interlanddoelpunt en viel op met zijn onbevangen spel. Van Gaal heeft hem echter meerdere malen op het hart moeten drukken om vanuit zijn positie te spelen en niet te veel te zwerven. "Heel vaak, heel vaak", aldus Lang. "Maar hij wil discipline bij mij zien en ik denk dat ik dat vandaag (dinsdag, red.) wel oké heb gedaan."

Lang haalt een voorbeeld tijdens de trainingen aan. "We deden kleine partijtjes, maar ik ging de bal ophalen bij de keeper, haha. Maar hij zegt: nee, blijf nou hoog. Dus daar ging het een beetje over, dat Vincent (Janssen, red.) en ik kort bij elkaar bleven, dat ik hem inspeel en eronder kom."

Nu wacht waarschijnlijk een transfer naar AC Milan, met de interlandperiode van eind september in zicht. "Of ik er dan bij ben? Je weet het maar nooit, ik moet me natuurlijk blijven laten zien. Waar dat ook is, fit blijven natuurlijk, dat is het belangrijkste. Maar dan denk ik wel dat ik een goede kans maak."