Ongekende vernedering Engeland en Europees kampioen Italië in Nations League

14-06-2022 22:45
25

Duitsland heeft dinsdagavond geen spaan heel gelaten van Europees kampioen Italië. In Dortmund werd het liefst 5-2 voor de ploeg van bondscoach Hansi Flick. Engeland degradeerde uit de hoogste Nations League-divisie door kansloos te verliezen van Hongarije (0-4).

Een jaar geleden kroonde Italië zich tot EK-winnaar, maar sindsdien gaat het rap bergafwaarts. De Azzurri hadden met veel nieuwe spelers niets te vertellen tegen Duitsland en als het wél een keer gevaarlijk werd, stond doelman Manuel Neuer op zijn post.

Na tien minuten kwamen de Duitsers op voorsprong: Joshua Kimmich opende de score. Ilkay Gündogan, die Manchester City enkele weken geleden naar de Premier League-titel loodste, maakte er op slag van rust 2-0 van door een penalty te benutten.

Na rust ging het van kwaad tot erger voor Italië. Thomas Müller tekende voor de 3-0 en Timo Werner scoorde in een tijdsbestek van amper twee minuten ook nog eens twee keer: 4-0 en 5-0. De aan Club Brugge gelinkte Wilfried Gnonto én Alessandro Bastoni redden in de slotfase nog de eer (5-2).

Engeland staat voor schut
In dezelfde Nations League-groep ging Engeland, de andere EK-finalist, voor de bijl. Het lager aangeslagen Hongarije stuntte met een 0-4 (!) zege in Wolverhampton. Roland Sallai (tweemaal), Zsolt Nagy en Dániel Gazdag gaven de ploeg van bondscoach Gareth Southgate veel stof tot nadenken.

John Stones haalde het einde van de wedstrijd niet door een rode kaart. Engeland is door de nederlaag gedegradeerd naar het tweede niveau van de Nations League.