LIVE-Discussie: Rode Duivels beginnen met een voorsprong aan de tweede helft

LIVE-Discussie: Rode Duivels beginnen met een voorsprong aan de tweede helft

14-06-2022 19:17 Laatste update: 15-06-2022 00:01
97

Met onder meer Yannick Carrasco, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku zijn er al heel wat vertrouwde namen naar huis voor het laatste groepsduel tegen Polen, maar Roberto Martinez gooit geen jonge leeuwen voor de wolven. De overgebleven ervaren spelers moeten voor een tweede zege gaan in deze Nations League, zo blijkt uit de opstelling.

Na de 6-1-pandoering die de Duivels uitdeelden aan Polen op de Heizel, verkoopt Martinez het vel van de beer nog niet vooraleer die geschoten is. De Spanjaard heeft dan ook gekozen voor de in zijn ogen best mogelijke opstelling met de spelers die overschieten. Zo keren Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en zelfs Dries Mertens terug in de basis. Het verdedigende duo kreeg in Wales nog rust.

Daar namen Dedryck Boyata en Arthur Theate hun rol over, maar zij zitten nu weer op de bank. Ook andere jonge wolven als Charles De Ketelaere, Loïs Openda of Alexis Saelemaekers kunnen hoogstens nog hopen op een invalbeurt. Ook Eden Hazard is overigens weer van de partij. De aanvoerder kan spelritme gebruiken en startte nu in drie van de vier Nations-League-duels van deze maand.