Kompany bevestigt: Ik krijg de toestemming om goed volk met mij mee te brengen

Kompany bevestigt: "Ik krijg de toestemming om goed volk met mij mee te brengen"

14-06-2022 18:10

Wat al weken in de lucht hing, is nu ook bevestigd: Vincent Kompany is de nieuwe manager van Burnley FC. Het Belgische boegbeeld moet de Engelse degradant zo snel mogelijk weer naar de Premier League loodsen én tegelijkertijd ook een ware cultuurshift veroorzaken. Om die missie te helpen slagen, rekent Kompany op nieuwe collega's én oude bekenden.

Op de website van Burnley had Kompany al gereageerd op zijn aanstelling. In zijn eerste videogesprek geeft de gewezen trainer van RSC Anderlecht dat gevoel nog eens weer. "Ik zie een plan en ik zie goede mensen", vat hij samen. Verder maakte Kompany bekend dat hij mag samenwerken met enkele leden van zijn vorige staf. "Ik heb de toestemming gekregen om goed volk mee te brengen."

Om wie het concreet gaat, is nog niet met honderd procent zekerheid bekend, maar de voorbije dagen werden heel wat vertrouwelingen in contact gebracht met een nieuwe samenwerking bij Burnley. Onder meer Craig Bellamy, Rodyse Munienge, Floribert Ngalula, Bram Geers (fysiektrainer) en Eliot Tybebo (videoanalist) zijn in dat geval.