Bale sneert naar Madrilenen: 'Mensen denken dat ik veel golf, dat is niet zo'

Bale sneert naar Madrilenen: 'Mensen denken dat ik veel golf, dat is niet zo'

14-06-2022 14:44
4

Gareth Bale is geïrriteerd door de manier waarop hij bij Real Madrid behandeld is. De Welshman wil het hoofdstuk bij De Koninklijke achter zich laten en focust zich voor de volle honderd procent op het eerste WK sinds 1958 van Wales

Op het persmoment van maandag deed Bale uit de doeken dat hij naar eigen zeggen onjuist behandeld werd bij Real. "Ik ben veel beschikbaar geweest in Spanje, maar soms word je simpelweg niet gebruikt omdat mensen maar aannemen dat je geblesseerd bent. Die perceptie is verkeerd. Mensen denken dat ik veel golf, maar dat is niet zo. Mensen denken dat ik steeds maar geblesseerd ben, maar dat is ook niet zo", foetert de buitenspeler, doelend op zowel het Real-kamp als de media.

Desondanks is Bale, die in Spanje vijf keer de Champions League won en drie landstitels pakte, van mening dat hij het maximale uit zijn tijd bij Real heeft gehaald. "Als je me dit van tevoren had aangeboden, had ik het ook voor tien procent van dat succes gedaan. Hopelijk volgt er nog een kers op de taart", doelt de Welshman op het eindtoernooi in Qatar.

Bale is van plan zijn transfervrije status goed te benutten. Het WK is alles wat telt voor hem, dus zijn nieuwe werkgever moet passen in het plaatje van het toernooi. "In de zomer ga ik een keuze maken. Ik heb nog geen tijd gehad om erover na te denken. Cardiff City? Ik weet het nog niet", reageert hij. "Ik moet beslissen wat het beste is voor mij en mijn gezin. Ik heb de nodige opties, maar ik ga eerst op vakantie. Ik moet vooral met iedereen bij de bond praten om te zorgen dat ik fit ben op het WK."