Lawrence: 'Dat ik bij mijn ouders in Amsterdam zit en niet bij Wales, tegenvaller'

Lawrence: 'Dat ik bij mijn ouders in Amsterdam zit en niet bij Wales, tegenvaller'

14-06-2022 08:10
1

James Lawrence baalt als een stekker dat hij niet bij de selectie van Wales zit. De 29-jarige verdediger kan daardoor niet in actie komen tegen Nederland, het land waar hij zijn carrière opstartte.

Lawrence vertrok op zijn zestiende vanuit Engeland naar Nederland en kwam vervolgens uit voor HFC Haarlem, Ajax, Sparta en RKC Waalwijk, ook al haalde hij nooit de Eredivisie. "Ik heb de jaren waarin je wordt gevormd als mens en voetballer, tussen je zestiende en tweeëntwintigste, in Nederland doorgemaakt", vertelt hij aan De Telegraaf.

De nu voor het Duitse Sankt Pauli uitkomende verdediger ging zijn moeder - die zich voor haar werk in Amsterdam vestigde - achterna en kwam zo in contact met Haarlem. Daarna kreeg hij een kans bij Ajax. "Ik heb bij Ajax enorm veel geleerd. Ik heb twee jaar in de jeugdopleiding gespeeld. Mijn trainer was Gery Vink en ik zat in dezelfde lichting als Joël Veltman, Nicolai Boilesen en Christian Eriksen. Ik was zo'n beetje de buurman van Christian en we aten vaak samen. Het was grappig dat we elkaar jaren later als internationals van Denemarken en Wales weer tegenkwamen", blikt hij terug. "Ik heb tactisch en technisch zoveel geleerd bij Ajax en later ook bij Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk."

In 2018 werd hij ook Welsh international, maar tijdens deze interlandperiode is hij niet opgeroepen, tot zijn grote spijt. "Dat ik nu bij mijn ouders in Amsterdam zit en niet bij de Welshe ploeg, is een heel grote tegenvaller", aldus Lawrence. "Enorm balen, want in het bijzonder de WK-play-off tegen Oekraïne wilde ik natuurlijk niet missen. Maar ook de wedstrijden tegen Nederland had ik graag meegemaakt. Ik heb ook voor Oranje een plekje in mijn hart, al ligt mijn loyaliteit nu natuurlijk bij Wales."