Australië pakt WK-ticket ten koste van Peru dankzij tactische wissel van Ryan

Australië pakt WK-ticket ten koste van Peru dankzij tactische wissel van Ryan

13-06-2022 23:13
3

Australië heeft zich maandagavond in de intercontinentale play-off ten koste van Peru geplaatst voor het WK in Qatar. Nadat er na 120 minuten voetballen nog altijd 0-0 op het scorebord stond, groeide doelman Andrew Redmayne tijdens de penaltyserie uit tot held van The Socceroos.

De bondscoach van Australië had misschien wel de sleutel in handen door een opvallende tactische ingreep: doelman Mathew Ryan (ex-Club Brugge en KRC Genk) werd vlak voor tijd vervangen door Redmayne. De sluitpost van Sydney FC deed precies wat hem werd opgedragen en pakte al dansend de beslissende strafschop van Peruaan Alex Valera.

Australië is het op een na laatste land dat zich heeft verzekerd van een WK-ticket. Dinsdag bepalen Costa Rica en Nieuw-Zeeland wie het 32ste en laatste ticket grijpt. Door de Australische zege zijn alle continenten straks vertegenwoordigd in Qatar. Vier Zuid-Amerikaanse landen hadden al een plekje bemachtigd, maar nu voegt zich daar ook een natie uit Oceanië bij.

De Rode Duivels weten in ieder geval al zeker dat ze de Australiërs niét tegenkomen in de groepsfase. Er werd namelijk al geloot. Ons land zal Kroatië, Marokko en Canada in de ogen kijken.