'Denayer in beeld in Serie A, ook Mbemba (ex-Anderlecht) staat op verlanglijst'

'Denayer in beeld in Serie A, ook Mbemba (ex-Anderlecht) staat op verlanglijst'

13-06-2022 22:53

Het Italiaanse Fiorentina heeft van een nieuwe centrale verdediger haar topprioriteit gemaakt in deze zomermercato. Momenteel staan er vier kandidaten op het lijstje. Daarbij horen met Jason Denayer en Chancel Mbemba twee (oude) bekenden.

Het Congolese Leopards Foot bindt de kat de bel aan en weet dat Mbemba één van de kanshebbers is om bij Fiorentina aan de bak te gaan. De mandekker vierde zijn doorbraak bij RSC Anderlecht, waar hij vanuit de jeugd doorstroomde naar het A-elftal. De voorbije vier jaar was hij aan de slag bij FC Porto, tegenwoordig als vaste pion in de achterhoede. Op zijn 27e is het misschien stilaan tijd voor andere lucht. In de Serie A heeft Mbemba alvast nog nooit gevoetbald.

Als de Congolees die overstap ziet zitten, zal hij wel moeten afrekenen met concurrentie van onder meer een Rode Duivel. Ook Denayer is namelijk in beeld in Firenze. Onze landgenoot zal voor heel wat clubs een interessante piste zijn tijdens deze transferperiode, aangezien hij transfervrij uit zijn contract loopt bij Olympique Lyon. Dat gebeurde overigens niet zonder slag of stoot.

Het zou niettemin zomaar kunnen dat geen van beiden een overeenkomst sluit met Fiorentina, dat afgelopen seizoen als zevende eindigde in de Serie A. Met Alessio Romagnoli en Leonardo Ortiz staan er immers nog twee kandidaten op het lijstje. Die eerste staat onder contract bij AC Milan, terwijl die laatste in Brazilië voetbalt bij RB Bragantino.