Frankrijk onderuit tegen Duivels-WK-opponent Kroatië, Skov Olsen helpt Denemarken

13-06-2022 22:40
9

Frankrijk moet zich serieus zorgen maken over degradatie uit League-A in de Nations League. Kroatië was in Stade de France met 0-1 te sterk door een benutte strafschop van Luka Modric, waardoor de Final Four definitief uit zicht is voor de Fransen. Denemarken had tegelijkertijd weinig moeite met Oostenrijk: 2-0.

Frankrijk-Kroatië 0-1
Na een nederlaag en twee gelijke spelen heeft Frankrijk ook de vierde Nations League-wedstrijd van deze interlandperiode niet gewonnen. Met het sterrenduo Karim Benzema - Kylian Mbappé konden Les Bleus amper een vuist maken tegen Kroatië, dat op het komende WK een tegenstander wordt van de Rode Duivels. Als Roberto Martinez de partij analyseert, zal hij vooral het woordje 'matuur' noteren. Al na vijf minuten kwamen de Kroaten dankzij een dubieuze penalty op voorsprong. Hoewel doelman Mike Maignan de bal nog raakte, ging de strafschop van Modric via het zijnet binnen.

De Real Madrid-middenvelder dirigeerde als vanouds en leed gedurende het duel slechts eenmaal balverlies. De Fransen waren vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar creërden bijna geen enkele uitgespeelde kans. Mbappé en Benzema waren beiden eenmaal dichtbij, al vonden zij een Kroaats been op hun weg. Door de nederlaag staat Frankrijk laatste in Groep 1 met twee punten, waardoor degradatie naar League-B niet uitgesloten is.

Denemarken-Oostenrijk 2-0
In tegenstelling tot de Fransen doet Denemarken het wél bijzonder goed in deze Nations League. Dat zette het thuis tegen Oostenrijk nog eens in de verf. VfL Wolfsburg-aanvaller Jonas Wind zette de Denen na twintig minuten op voorsprong. Een kwartier later deed ook Andreas Skov Olsen zijn duit in het zakje. De winger van Club Brugge liep goed weg en verdubbelde de marge.

Oostenrijk maakte geen moment aanspraak op de aansluitingstreffer en noteerde na negentig minuten slechts twee schoten op doel. Door de verliespartij zakken de Alpenbewoners weg naar de derde plaats in Groep 1. Denemarken leidt de groep met negen punten, Kroatië volgt met zeven. Frankrijk is met twee punten uit vier duels rode lantaarndrager in de groep.