'Zulte Waregem zo goed als rond met tweetal, onder wie tiener van RB Salzburg'

'Zulte Waregem zo goed als rond met tweetal, onder wie tiener van RB Salzburg'

13-06-2022 22:10
2

Bij SV Zulte Waregem leeft de ambitie om nog eens een keurig seizoen af te leveren na de mindere prestaties van de voorbije jaren. De sportieve cel is dan ook vroeg in actie geschoten tijdens deze transfermercato. Na Stan Braem staan ook Nicolas Rommens en Mamadou Sangare op een zucht van een overstap naar de Gaverbeek.

De naam van Rommens doet intussen al wel een belletje rinkelen bij de Belgische voetbalfan. Voornamelijk in Eerste Klasse B is de 27-jarige aanvallende middenvelder iemand met een stevige reputatie. Zo was hij afgelopen seizoen nog één van de drijvende krachten achter het succes van RWDM, dat zich net niet wist te verzekeren van promotie naar de Jupiler Pro League. Met elf assists toonde Rommens zich vooral de man van de beslissende pass, al trof hij zelf ook vier keer raak. De handtekeningen tussen alle partijen zouden gezet zijn, weet Het Nieuwsblad. Op de eerste training van Zulte Waregem, die maandag op gang werd gefloten, ontbrak hij wel nog.

Aan zijn zijde zal met Sangare nog een middenvelder de kern van Essevee definitief komen versterken. De twintigjarige Malinees heeft alvast een aantrekkelijk profiel, aangezien hij een deel van zijn opleiding genoot bij RB Salzburg. De Oostenrijkse topclub leende hem vorig seizoen uit aan Grazer AK, dat op het tweede niveau uitkomt in het Alpenland. Daar was Sangare een vaste pion. Hij scoorde er vijf keer. Deze maandag kwam hij al eens loslopen op de oefenvelden rond Waregem. Sangare herstelt immers nog van een lichte blessure.

Overigens maakte Zulte Waregem vorig weekend nog een inkomende transfer bekend. Spits Braem moet de concurrentie aangaan met onder meer Zinho Gano en Jelle Vossen. De 23-jarige Braem is een beetje een vreemde eend in de bijt, aangezien hij tot nu toe enkel op amateurniveau te bewonderen viel.