OFFICIEEL: Arsenal strikt vleugelaanvaller uit Brazilië

OFFICIEEL: Arsenal strikt vleugelaanvaller uit Brazilië

13-06-2022 19:54

Arsenal heeft zich versterkt met de Braziliaanse jeugdinternational Marquinhos. De negentienjarige vleugelaanvaller komt over van São Paulo, zo maakt de Premier League-topclub maandag bekend.

Volgens Britse media hoeft de ploeg waar Sambi Lokonga al actief is niet diep in de buidel te tasten. Marquinhos zou in eerste instantie zo'n 3,5 miljoen euro kosten. Dat bedrag kan door bonussen nog wel oplopen. "We zijn heel blij dat we deze transfer met São Paulo hebben afgerond, want Marquinhos is een speler die we al een tijdje volgden. Hij is nog erg jong, dus is hij een speler voor de toekomst", stelt technisch directeur Edu.

De Braziliaanse buitenspeler sluit tijdens de voorbereiding aan bij de selectie van manager Mikel Arteta. Of hij het hele seizoen bij The Gunners blijft, is nog niet duidelijk. The Athletic repte eerder over een mogelijke verhuur. Marquinhos maakt pas sinds 2021 vast deel uit van de hoofdmacht van São Paulo. Het jeugdproduct speelde 33 duels voor die club.

Gakpo
De komst van Marquinhos lijkt niets te veranderen voor Cody Gapo. Arsenal heeft al enige tijd interesse in de PSV-aanvaller, maar zal zich pas in Eindhoven melden als andere vleugelspelers zijn verkocht. Vooral de toekomst van Nicolas Pépé zou onzeker zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie