OFFICIEEL: Gravenberch naar Bayern, Ajax kan tot 24 miljoen euro vangen

OFFICIEEL: Gravenberch naar Bayern, Ajax kan tot 24 miljoen euro vangen

13 juni - 18:20
5

Het heeft een heel tijdje geduurd, maar wat iedereen eigenlijk al wist, is nu ook officieel. Ryan Gravenberch verruilt Ajax voor Bayern München. De Duitse én Nederlandse recordkampioen hebben de miljoenentransfer officieel bevestigd.

Bayern betaalt een vaste transfersom van 18,5 miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal 24 miljoen, bevestigt Ajax. Daarnaast heeft Ajax naar verluidt een doorverkooppercentage van 7,5 procent bedongen, waardoor de Amsterdammers profiteren van een toekomstige transfer.

Het duurde lang tot Bayern en Ajax op één lijn kwamen over Gravenberch, die er zelf al uit was met de Duitse grootmacht. De twintigjarige middenvelder doorstond de medische keuring en tekende zaterdag al voor vijf seizoenen. In de Allianz Arena gaat hij bijna tien miljoen euro bruto per jaar verdienen. 

In München komt Gravenberch in elk geval één goede bekende tegen: Noussair Mazraoui maakte in mei al officieel de overstap. Gravenberch stond bij Ajax nog één jaar onder contract en wilde ondanks een vorstelijke aanbieding niet verlengen. Hij speelde ruim honderd wedstrijden in Ajax 1 en won onder meer drie landstitels.

Gravenberch hoopt zijn palmares bij Bayern verder aan te vullen. "Toen Bayern me vroeg, hoefde ik niet lang na te denken. Bayern is één van de grootste clubs die er is: spelers van over de hele wereld willen voor deze club spelen. Ik kom naar München om veel titels te winnen, en Bayern is dat ook gewend. Alles is mogelijk bij deze club, ook de overwinning in de Champions League", droomt hij hardop.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie