Deila legt keuze Standard uit: “Historische club op zoek naar vernieuwing”

Deila legt keuze Standard uit: “Historische club op zoek naar vernieuwing”

13-06-2022 17:14
2

Ronny Deila is de nieuwe hoofdtrainer van Standard Luik. De Noorse oefenmeester volgt de ontslagen Luka Elsner op. Op de website van de Rouches reageerde hij voor het eerst op zijn nieuwe uitdaging.

Deila komt over van New York City FC. "Op dit moment van mijn carrière was ik echt gecharmeerd door het voorstel van Standard de Liège om terug te keren naar een historische en warme club in Europa waar men op zoek is naar vernieuwing. Het was een avontuur dat ik absoluut wou aangaan.

Standard wil terug naar de top groeien. “Het project om de fans opnieuw trots te maken en Standard stap voor stap terug één van de grootste clubs in België te maken, die regelmatig deelneemt aan de Europese competities, sprak me onmiddellijk aan en het was voor mij duidelijk dat ik naar hier wou komen.”

Deila heeft een duidelijke visie voor ogen op Sclessin. “Ik wil een nieuwe dynamiek, regelmaat en een winnaarsmentaliteit in de ploeg krijgen waardoor we terug kunnen aanknopen met succes en ik kijk ernaar uit om vanaf vandaag aan deze mooie uitdaging te beginnen."