Mertens staat er goed op: 'Villarreal heeft al persoonlijke deal gesloten met hem'

Mertens staat er goed op: 'Villarreal heeft al persoonlijke deal gesloten met hem'

12-06-2022 23:40
3

Op zijn 35e blijkt Dries Mertens nog steeds erg goed in de markt te liggen. De recordschutter van SSC Napoli loopt straks uit zijn contract in zijn tweede thuisstad en ditmaal lijkt er geen verlenging meer aan te komen. Aan interesse van andere mooie clubs is evenwel geen gebrek. Villarreal FC ligt misschien wel in pole positie.

Volgens transferwebsite Fichajes heeft El Submarino Amarillo zelfs al een persoonlijk akkoord gevonden met Mertens. De Rode Duivel kan zich een overstap naar de club dus best voorstellen. Dat valt ook te begrijpen, want Villarreal werkte een bijzonder knap seizoen af. In de Champions League schopte het het zelfs tot in de halve finales door grootmachten als Juventus en Bayern München uit te schakelen.

Naar verluidt wil de club echter ook in Spanje een stap voorwaarts zetten. Trainer Unai Emery zou dolgraag aansluiting vinden bij topclubs als Atlético Madrid en Sevilla FC, die jaarlijks meestrijden voor de top-drie. In dat opzicht zoekt de Spanjaard naar meer opties in zijn voorhoede, waar onder meer Arnaut Danjuma al rondloopt. Als er alsnog een kink in de kabel komt tussen Mertens en Villarreal, hoeft onze landgenoot niet te wanhopen. Ook onder meer AS Roma en Valencia FC staan in de rij.