Ashimeru droomt van WK-selectie met Ghana: Iedere voetballer wil daar naartoe

Ashimeru droomt van WK-selectie met Ghana: "Iedere voetballer wil daar naartoe"

12-06-2022 22:04

Ghana is één van de vijf Afrikaanse landen die in november zullen aantreden op het wereldkampioenschap in Qatar. Die vierde deelname aan het eindtoernooi doet ook Majeed Ashimeru dromen. De middenvelder van RSC Anderlecht hoopt een plekje te krijgen in de definitieve selectie van bondscoach Otto Addo.

In een studiogesprek bij Joy Sports liet Ashimeru in zijn kaarten kijken. In eerste instantie sprak hij zich openlijk uit als "grote fan" van The Black Stars. "Als ze mij oproepen, zou ik heel blij zijn om te komen", vertelt hij. Het WK in Qatar staat uiteraard met rood omcirkeld. "Dat zit in ieders plan. Iedereen wil daar naartoe", beseft Ashimeru.

"Je moet het verdienen en je moet er hard voor werken. Als je geselecteerd wordt, dan heb je het verdiend. Ik zal ervoor zorgen dat ik doe wat ik moet doen", klinkt Ashimeru zelfverzekerd. Ook over de kansen van Ghana is hij hoopvol. "Ik ben er honderd procent zeker van dat we het goed gaan doen."

Samen met Senegal, Tunesië, Marokko en Kameroen zal Ghana het Afrikaanse voetbal vertegenwoordigen in Qatar. Sinds het WK in 2006 is het land overigens slechts één keer afwezig geweest. Of Ashimeru er zelf bij zal zijn, valt nog af te wachten. De Anderlecht-man is zeker geen certitude in de selectie. Integendeel, tot op heden telt Ashimeru slechts drie caps. Vorig jaar in september mocht hij voor het eerst sinds 2017 nog eens aantreden.