‘Mertens zit aan tafel met AS Roma, Mourinho wil ervaring in zijn selectie’

‘Mertens zit aan tafel met AS Roma, Mourinho wil ervaring in zijn selectie’

11-06-2022 13:16 Laatste update: 13:32
3

De onderhandelingen rond een contractverlenging van Dries Mertens bij Napoli SSC lijken stopgezet te zijn. De Rode Duivel moet nu dus op zoek naar een nieuwe club. Mertens zou volgens Il Corriere Dello Sport in Italië kunnen blijven. 

AS Roma heeft de eerste gesprekken geopend met Dries Mertens. De coach van Rome, Jose Mourinho, zou op zoek zijn naar een injectie van ervaring in de ploeg. Dat melden verschillende Italiaanse bronnen. 

De toekomst van de Napoli-spits is momenteel onduidelijk, verschillende ervaren spelers in lijken op punt te staan om te vertrekken. De Napolitaanse club mikt op een jongere selectie voor het komende seizoen.

Il Corriere dello Sport meldt dat Roma met Mertens heeft gesproken, hoewel ze zich op dit moment nog in een verkennende fase bevinden. De entourage van Mertens zouden contact opgenomen hebben met Roma. Ze mikken op een contract van één jaar ter waarde van 2,4 miljoen euro. Het lijkt erop dat de mogelijke komst van de 35-jarige Mertens deel uitmaakt van een strategie van Mourinho. Hij zou op elke positie ten minste één speler met aanzienlijke ervaring willen.