UPDATE: ‘Spaanse topclub is grootste concurrent van Marseille voor Witsel'

UPDATE: ‘Spaanse topclub is grootste concurrent van Marseille voor Witsel'

11-06-2022 12:48 Laatste update: 15-06-2022 17:27
4

Het is al even duidelijk dat Axel Witsel volgend jaar niet meer in de kleuren van Borussia Dortmund zal spelen. De Rode Duivel geniet interesse vanuit heel Europa. Marseille lijkt een van die geïnteresseerden.  

Zoals gemeld door Le10Sport, is Marseille in gesprek om Witsel te lokken naar de club. Het contract van de Rode Duivel liep af na dit seizoen en kan nu dus transfervrij een nieuw avontuur beginnen. 

Hoewel Witsel dit seizoen een aantal aanbiedingen van verschillende clubs heeft ontvangen, lijkt hij vooral geïnteresseerd in een overstap naar Marseille. De gesprekken zouden al meer dan twee weken gaande zijn. De onderhandelingen zouden positief evolueren. 

Witsel, die 145 keer voor Dortmund speelde sinds zijn terugkeer naar Europa van het Chinese voetbal in 2018, is de nummer één target van Marseille. De club wil graag snel een deal voor de speler afronden, maar heeft te maken met concurrentie vanuit de MLS en een aantal Spaanse clubs. 

Update: Volgens L'Équipe wil L'OM zo snel mogelijk een vervanger voor Boubacar Kamara in huis halen. Om de naar Aston Villa vertrokken speler te doen vergeten is Witsel de topkandidaat. Marseille is momenteel in gesprek met de entourage van Witsel en hoopt de Rode Duivel dra voor te stellen als aanwinst. 

Update: Niet enkel Marseille heeft Witsel hoog op het verlanglijstje staan, maar ook Atlético Madrid wil de middenvelder inlijven. De Spaanse topclub zou de grootste concurrent zijn voor Witsel. Clubs uit Turkije, Duitsland en de VS worden ook genoemd door L’Équipe.