Ook Bale haalt uit naar zware kalender met De Bruyne als voorbeeld: 79 matchen!

Ook Bale haalt uit naar zware kalender met De Bruyne als voorbeeld: "79 matchen!"

11-06-2022 11:30
8

Straks zijn we halverwege juni, maar de elite van de profvoetballers wacht nog steeds op broodnodige vakantie. Bij velen onder hen is de planning van de UEFA Nations League een doorn in het oog. Ook Gareth Bale sluit zich aan bij de kritische stemmen. Hij haalt Kevin De Bruyne aan als voorbeeld.

De sterspeler van Wales, deze zaterdagavond overigens tegenstander van de Rode Duivels, viel onlangs haast van zijn stoel. "Tijdens de lunch vermeldde iemand aan tafel dat Kevin De Bruyne 79 wedstrijden kan gespeeld hebben, met een vakantieperiode van drie weken. Dat is gewoon teveel", tekende Het Nieuwsblad op uit Bale's mond. Hij hamert dan ook op een ommezwaai, hoe sneller hoe beter. "Ik denk dat iedere voetballer je zal vertellen dat er momenteel te veel wedstrijden zijn."

Die overdaad aan wedstrijden komt volgens hem de kwaliteit van het voetbal niet ten goede. "Het menselijk lichaam kan met zo’n zware kalender niet jaar na jaar blijven omgaan", argumenteert Bale. "De grote bazen moeten in actie schieten, maar spijtig genoeg draait het altijd om geld. Maar voor de het welzijn van de spelers, moeten ze eens voorbij het geld kijken. Want zonder spelers, geen product", besluit hij krachtig.