Dedoncker kan ontbrekende schakel zijn: Zolang hij het spel maar voor zich heeft

Dedoncker kan ontbrekende schakel zijn: "Zolang hij het spel maar voor zich heeft"

11 juni - 10:32
3

De wankele Belgische defensie van tegen Nederland zag er al een stuk stabieler uit tegen Polen, al bivakkeerde die ploeg voornamelijk rond haar eigen zestien meter. Dat neemt niet weg dat Leander Dendoncker het keurig deed als rechterpion in de driemansachterhoede. Ook in Wales zal hij die rol waarschijnlijk invullen. Zijn ex-coach Besnik Hasi ziet daar wel een toekomst voor hem weggelegd bij de Rode Duivels.

Hasi lanceerde Dendoncker toen hij aan het roer stond bij RSC Anderlecht, weliswaar als centrale middenvelder. "Voor mij was Leander een pure '6'", vertelt hij bij Het Laatste Nieuws. ''Maar gezien zijn postuur kan hij perfect een rijtje lager spelen." Zelfs in zijn periode bij Anderlecht had Hasi dat al kunnen overwegen, maar toen had hij achterin geen kopzorgen.

Dat is nu wel even anders bij de Rode Duivels. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen voelen de jaren stilaan wegen, terwijl jongens als Dedryck Boyata en Jason Denayer af en toe eens een steekje laten vallen. Dendoncker kan die leemte invullen. "Zo lang hij het spel maar voor zich heeft, dan is hij op z'n best. Achteraan of op het middenveld. Hij kan indrijven, heeft die inspeelpass tussen de lijnen en speelt op een hoog niveau in Engeland", somt Hasi zijn kwaliteiten op. Hij spreekt dan ook van een "logische keuze" van Martinez.

"Langs de andere kant is het jammer dat hij daardoor minder kan inschuiven, want op het middenveld kan hij ook veel bijbrengen", voegt Hasi nog een kanttekening toe. De Kosovaar annex Albaniër is er immers van overtuigd dat Dendoncker ook op de middenstrook een meerwaarde zou kunnen zijn voor de Duivels. "Niet dat het te hoog gegrepen is voor Leander, maar als hij het op een andere plek even goed doet... Waarom niet?", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie