Vermoedelijke opstelling tegen Wales: 'Vertonghen krijgt rust, Trossard start'

Vermoedelijke opstelling tegen Wales: 'Vertonghen krijgt rust, Trossard start'

11-06-2022 10:00 Laatste update: 12:11
11

De Rode Duivels staan zaterdagavond voor hun derde opdracht in een dikke week tijd in de UEFA Nations League. Op bezoek bij Wales zal Roberto Martinez enkele wijzigingen doorvoeren in zijn basiselftal ten opzichte van de glansrijke overwinning tegen Polen (6-1). Enkel over een deelname van Kevin De Bruyne lijkt nog twijfel te bestaan.

Zowel Het Nieuwsblad als Het Laatste Nieuws durven het aan om een vermoedelijke opstelling te publiceren. Die lopen bij beide kranten grotendeels parallel: over tien van de elf namen zijn ze het eens. Dat Koen Casteels in doel zal beginnen, is geen verrassing meer, aangezien Martinez dat zelf bevestigde op zijn persconferentie. Voor zijn neus blijft een verdediging met drie man behouden, al wordt die bevolkt door één andere speler. Jan Vertonghen krijgt rust, Arthur Theate neemt zijn positie aan de linkerkant in. Toby Alderweireld blijft de centrale pion, terwijl Leander Dendoncker het tegen de Polen keurig deed vanop de rechterkant.

In dat vorige duel nam Timothy Castagne de rol van rechtervleugelspeler waar, maar Thomas Meunier krijgt daar nu een nieuwe kans. Aan de overzijde is Yannick Carrasco de vaste man. In het aanvallende compartiment mag Michy Batshuayi zich weer uitleven als diepe spits, mede door de blessure bij Romelu Lukaku. Eden Hazard heeft speelminuten nodig en start daarom opnieuw. Op rechts mag Leandro Trossard, die geweldig inviel tegen Polen, het laten zien van bij de aftrap.

Zo blijft er nog één vraagteken over: het centrale middenveld. Volgens HNB en HLN zal Youri Tielemans zich daar ook in Cardiff weer mogen uitleven, maar krijgt hij Kevin De Bruyne naast zich of niet? Het Nieuwsblad vermoedt van wel, terwijl Het Laatste Nieuws gokt dat Martinez hem rust zal gunnen na een slopend seizoen. In dat geval zou Dennis Praet zich mogen bewijzen.

Vermoedelijk opstelling Rode Duivels in Wales
Casteels - Dendoncker, Alderweireld, Theate - Meunier, De Bruyne OF Praet, Tielemans, Carrasco - Trossard, Hazard - Batshuayi