'Ommezwaai: PSG nadert akkoord met Zidane voor trainerspositie'

'Ommezwaai: PSG nadert akkoord met Zidane voor trainerspositie'

10-06-2022 12:35
7

Hij leek zijn pijlen te hebben gericht op het bondscoachschap bij de Franse nationale ploeg, maar Zinédine Zidane gaat de nieuwe trainer van Paris Saint-Germain worden, meldt RMC Sport. Beide partijen zouden 'zeer dicht' bij een overeenkomst zijn. 

Hoewel het vertrek van Mauricio Pochettino nog niet definitief is, wordt zijn ontslag wel op korte termijn verwacht. Daarna is de weg vrij voor Zidane om in te stappen bij de Parijzenaren, schetst het Franse medium. De verwoede poging van PSG om Christophe Galtier bij OGC Nice los te weken, loopt op niets uit. 

Tegelijk met de berichtgeving van RMC Sport heeft PSG Luis Campos officieel aangesteld als nieuwe technisch directeur. Voor de Portugees zal het aanstellen van Zidane de eerste grote klus worden. "Ik ben verheugd om bij Paris Saint-Germain aan de slag te gaan. PSG is naar mijn mening de meest ambitieuze club in het wereldvoetbal. Ik geloof sterk in de visie van de club", reageert hij op de clubsite.

Paul Pogba
Dat Zidane binnen afzienbare tijd wordt aangesteld als opvolger van Pochettino, is ook Paul Pogba ter ore gekomen. De bij Manchester United vertrokken middenvelder is hard op weg naar Juventus, maar wil door de komst van Zidane naar PSG serieus nadenken over een stap naar Parijs, weet RMC.