Nations League: Portugal wint weer, Gavi neemt Spanje bij de hand

Nations League: Portugal wint weer, Gavi neemt Spanje bij de hand

9 juni - 22:55
1

Spanje en Portugal hebben donderdag geen fout gemaakt in groep twee van de A-divisie van de Nations League. De Portugezen waren in Lissabon te sterk voor Tsjechië, Spanje won met minimaal verschil van Zwitserland.

Portugal - Tsjechië 2-0
Portugal bleek de goals van Cristiano Ronaldo niet nodig te hebben. De ster van Manchester United stond wel in de basis, maar hij zag hoe Joäo Cancelo en Gonçalo Guedes in de eerste helft raak schoten. Vooral de openingsgoal van Cancelo mocht er zijn: de Manchester City-back schoot kiezelhard raak. In de tweede helft viel er een stuk minder te genieten in het Estadio Jose Alvalade. Tsjechië hield de schade verder beperkt.

Zwitserland - Spanje 0-1
In Genève had Spanje zoals verwacht veelvuldig de bal. De ploeg van bondscoach Luis Enrique brak ook al snel de ban. Na dertien minuten tik Pablo Sarabia binnen op aangeven van Marcos Llorente, die profiteerde van getreuzel van het thuisland. La Roja, met een uitblinkende Gavi, verzuimde het overwicht daarna verder uit te drukken in de score. In de slotfase rook Zwitserland daardoor zijn kans, mede doordat de Spaanse defensie niet waterdicht oogde. Het bleef echter 0-1.

Portugal gaat aan kop in de groep met zeven punten. Spanje volgt met vijf punten, één meer dan Tsjechië. Zwitserland staat na drie duels nog met lege handen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie