OFFICIEEL: Zulte Waregem maakt van Braem al haar vierde zomeraanwinst

OFFICIEEL: Zulte Waregem maakt van Braem al haar vierde zomeraanwinst

09-06-2022 21:41 Laatste update: 18-06-2022 10:40
3

Stan Braem mag zich binnenkort dan toch profvoetballer noemen. De 23-jarige spits was recent nog op proef bij Cercle Brugge, maar tekent nu een contract bij Zulte Waregem.

Met dat nieuws komt Het Nieuwsblad naar buiten. Voor Braem komt zo een droom uit. De aanvaller was vorig seizoen nog actief voor KSV Zwevezele uit de Tweede Amateurklasse. Daar was hij in 27 duels goed voor maar liefst 26 doelpunten.

Hij speelde zich daarmee in de kijker van flink wat clubs. Braem ging op proef bij Cercle Brugge én wist daar ook te scoren in een oefenwedstrijd. Hij tekent echter niet bij de Vereniging, maar wel bij Zulte Waregem. Daar zal hij de concurrentie aangaan met ondere andere Zinho Gano en Jelle Vossen en voor doelpunten moeten zorgen.

Update 18/6: Wat al lang in de lucht hing, heeft Zulte Waregem nu ook officieel gemaakt. Amateurspeler Braem mag zich nu officieel prof noemen. Na 27 doelpunten in 30 wedstrijden voor Zwevezele ondertekende hij een contract voor twee jaar aan de Gaverbeek. Zo is Braem al de vierde zomeraanwinst van Essevee in deze prille mercato, nadat het donderdag met Nicolas Rommens, Borja Lopez en Oleksandr Drambaiev al een trio voorstelde.