Dendoncker redder in nood bij de Rode Duivels? Hij is al klaar voor het WK

Dendoncker redder in nood bij de Rode Duivels? "Hij is al klaar voor het WK"

10 juni - 09:01
2

De Rode Duivels hebben woensdag overtuigd in de Nations League en wonnen met maar liefst 6-1 van Polen. In die partij kreeg Leander Dendoncker een kans in de defensie. De verdediger/middenvelder wist daar ook te overtuigen.

Achterin was het even zoeken voor Dendoncker, maar kon hij Polen (en vooral Robert Lewandowski) op één doelpunt houden. Zelf wist Dendoncker ook te scoren. Hij maakte alvast indruk op analist Eric Van Meir.

Volgens de analist mag Dendoncker nu ook hopen op een basisplek bij de Rode Duivels. "Hij is jong en basisspeler in de beste competitie ter wereld. Voor mij is hij al klaar voor het WK. Zeker op lange termijn is Dendoncker de ideale oplossing voor het probleem in de verdediging", klinkt het bij Sporza.

Van Meir maakt zich ook geen grote zorgen over de achterlinie bij de Rode Duivels. Toch niet op het WK. "Met een Boyata en een Jason Denayer in vorm hebben we geen probleem in de verdediging. We mogen zeker Boyata nog niet afschrijven. Ik herinner me ook veel goede wedstrijden van hem, zoals die tegen Rusland op het EK", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie