‘Januzaj verlaat Real Sociedad en heeft keuze tussen maar liefst vijf clubs’

‘Januzaj verlaat Real Sociedad en heeft keuze tussen maar liefst vijf clubs’

09-06-2022 20:14
3

Het is al even duidelijk dat Adnan Januzaj volgend seizoen niet meer bij Real Sociedad zal spelen. Het contract van de Rode Duivel verloopt deze zomer na vijf jaar dienst. Hij kan transfervrij de club verlaten. 

Vanaf het duidelijk werd dat de aanvaller zijn contract niet bij de club heeft verlengd, ging de geruchtenmolen volop draaien. Interesse vanuit het hele Europese vasteland. Er zouden vijf clubs die interesse tonen in zijn diensten. 

De meest ambitieuze van de vijf is ongetwijfeld FC Barcelona. De club zou hem zien als een alternatief voor Raphina, dat vertelt Catalunya Radio. De Rode Duivel heeft wel een profiel dat bij de club zou passen. Hij kent de competitie goed, speelt aantrekkelijk voetbal en heeft ook statistieken die hij kan voorleggen met 23 doelpunten en 21 assists in 168 wedstrijden. 

Een andere geïnteresseerde is AS Roma, dat lezen we in El Nacional. Een club die momenteel terug opleeft na het binnenhalen van José Mourinho, ze wonnen de Conference League dit seizoen. Deze zomer hebben ze een erg duidelijk doel: de ploeg een beetje verjongen. Januzaj zou Henrikh Mkhitaryan kunnen vervangen in het elftal, ook al heeft hij niet hetzelfde profiel.

Verder is er ook nog interesse vanuit Engeland. West Ham United, Leeds United en Everton zouden de Rode Duivel graag in hun rangen hebben. Volgens CalcioMercato zou David Moyes van West Ham nog steeds verzot zijn op Januzaj. Hij kent de aanvaller nog van zijn tijd bij Manchester United en Sociedad. Terugkeren naar de Premier League is één ding. Daar blijven is iets anders. Leeds en Everton hebben beide een zeer moeilijk seizoen gehad. De twee clubs lijken wel een garantie op speelminuten te zijn.