Geraerts moet nog even bekomen: Het is allemaal heel snel gegaan, verrassend

Geraerts moet nog even bekomen: "Het is allemaal heel snel gegaan, verrassend"

09-06-2022 18:17 Laatste update: 18:50

De kogel is door de kerk: Karel Geraerts moet Union Saint-Gilloise ook in het nieuwe seizoen naar grote hoogtes stuwen. Na het pijnlijke vertrek van Felice Mazzu ziet het bestuur in hem de beste optie om de fakkel over te nemen. De gewezen middenvelder van onder meer Club Brugge en Standard Luik verzekert zijn eigen aanhang er alvast van dat hij over voldoende ervaring beschikt.

Nochtans wordt het voor Geraerts pas zijn eerste job als hoofdcoach. "Ik heb alle Play-Offs gespeeld, ik heb kampioen gespeeld, de beker gewonnen ...", somt hij op bij het digitale huis van Union. "Als speler heb ik dus die ervaring. En als coach heb ik hier de afgelopen drie jaar heel veel zaken bijgeleerd, uiteraard ook dankzij Felice Mazzu. Hij was een hele goede leermeester. Ik heb enorm veel opgestoken, op elk gebied. Dat ga ik met mijn eigen ervaring mengelen."

Enkele weken geleden leek het nog ondenkbaar dat Geraerts plots zélf de touwtjes in handen zou krijgen. "Het is allemaal heel snel gegaan, verrassend eigenlijk", klinkt ook hij nog steeds verbaasd. "De vraag is mij de voorbije jaren al enkele malen gesteld: wil je hoofdcoach worden? Ik heb altijd gezegd van wel, maar je weet nooit wanneer het moment daar is. Nu is dat moment er in één keer. Dan moet je als persoon kiezen. Dat heb ik snel gedaan", besluit hij.