OFFICIEEL: 777 Partners ziet het zitten in Locht, die mag aanblijven als CEO

OFFICIEEL: 777 Partners ziet het zitten in Locht, die mag aanblijven als CEO

09-06-2022 18:01

De CEO van Standard Luik blijft naar de naam van Pierre Locht luisteren. Dat heeft eigenaar 777 Partners beslist. Locht was al aangesteld als CEO ad interim, maar mag die functie vanaf nu in vol ornaat uitoefenen.

Op haar website kondigt Standard het nieuws aan. Een verrassing kan je dat moeilijk noemen. Het hing al in de lucht dat 777 Partners zijn positie ging bevestigen. Op 19 april werd Locht al voorlopig aangeduid, toen de structuur van de club zich in een overgangsfase bevond na de overname van de Amerikaanse groep. In het vorige bestuur speelde Locht overigens al een rol als eindverantwoordelijke van de juridische raad.

Voor Standard luidt zijn definitieve aanstelling nog maar eens een nieuw tijdperk in. De voorbije jaren zijn De Rouches afgegleden naar een rol in de marge van het Belgische voetbal, met de historische zwakke veertiende plek van afgelopen seizoen als beschamende dieptepunt. Bruno Venanzi zette daarop een stap opzij, waarna 777 Partners aan boord verscheen.

Die moet Standard weer naar de top katapulteren, al zal het dat stapje per stapje doen. Het heetste hangijzer dat voorlopig nog over blijft, is dat van een nieuwe hoofdcoach. Mogelijk komt daar nu een versnelling in, na de benoeming van Locht als CEO.